Nyhetsbrev februar 2021

Kjære Glocal partnere,

Jeg vil begynne rett på med å hilse dere så mye fra Gladwin som jeg snakket med på zoom i går. Han, familien og staben er ved godt mot midt i alt som er. Dette bibelverset fra 2.Korinterbrev kapittel 5 skulle jeg sende videre til dere: «Fordi vi kjenner ærefrykt for Herren, prøver vi å overbevise mennesker. Men vårt liv ligger åpent for Gud, og jeg håper at det også ligger åpent for dere, så dere kan kjenne oss. Vi vil ikke enda en gang anbefale oss selv for dere, men vi vil gi dere anledning til å være stolte av oss, så dere kan svare dem som skryter av det de er i det ytre og ikke i hjertet. Har vi vært i ekstase, var det for Gud. Er vi ved sans og samling, er det for dere. For Kristi kjærlighet tvinger oss. Vi vet at én er død for alle, derfor er de alle døde. Og han døde for alle, for at de som lever, ikke lenger skal leve for seg selv, men for ham som døde og sto opp for dem.»

Vi er allerede inne i andre måned av det nye året, og omstendighetene tatt i betraktning er vi godt i gang med et aktivt og offensivt år for misjon i India. Bibelskolekullet som startet vinteren 2020 vil ha graduasjon til påske. Da går de inn i fulltidstjeneste, og en fantastisk glad-nyhet er at vi har fått en ny ekstern partner til å hjelpe videre. En britisk misjonsorganisasjon går inn med fulltids støtte av alle 30 arbeidere over de neste 4 årene slik det ser ut nå. Det betyr godt over en halv million norske kroner i støtte, og gir oss muligheter til både mer solid drift og videre satsning. 

2021 er et jubileumsår for Glocal – 10 år med misjon i India. Vi håper å få markert dette skikkelig, og i dette nyhetsbrevet vil jeg gjerne innlede med å dele med dere noen fakta om hvor vi står etter alle disse årene:

 •  12591 mennesker har kommet til tro på Jesus
 • Over 300 menighetsfellesskap er plantet, og du kan se på det nye kartet på www.glocal.no hvor de er plassert
 • Vi har 25 ansatte fulltid i ledelse, administrasjon, bibelskole og pastor-oppfølging
 • Enda flere har blitt trent, men sammen med oss jobber nå 167 arbeidere som evangelister og menighetsplantere. Noen har vært med oss siden 2011, mens andre startet bibelskoletrening i fjor vinter. Etter 4 år med fulltids støtte starter en prosess for økt selvbærenhet for hver av disse, og for januar overførte vi støtte på denne måten:
  • 100% støtte til 47 arbeidere
  • 75% støtte til 20 arbeidere
  • 50% støtte til 26 arbeidere
  • 25% støtte til 31 arbeidere
  • 0% støtte til 13 arbeidere (her har Gladwin et fond på 250,000 Rs til rådighet for å hjelpe dem som måtte ha behov for ekstra støtte)

Med disse nyhetsbrevene ønsker vi å gi et innblikk både i det store bildet og de små fortellingene. Ikke nøl med å ta kontakt om du sitter med spørsmål eller innspill. Jeg er så takknemlig for hver og en av dere som støtter med et faste månedlig beløp. I 2021 utgjør det 1/3 av Glocals økonomiske kraft, og vår drøm er også å øke denne kraften fra enkeltmennesker med et hjerte for misjon & India.

Vi anbefaler å følge Glocal på facebook og instagram (glocal__) for å se og høre mer av det som skjer!

Mvh,

Daniel Matthiesen, daglig leder Glocal